solden

3/7/2024

om ruimte te maken voor een neiuwe collectie zetten we de huidige kerststofjes op 20 % vermindering. Minimum afname 25 cm.

Kunstenaarsroute Zemst 2024

19/6/2024

Kunstenaars uit Zemst zullen op zaterdag 29 en zondag 30 juni 2024 hun werken tentoonstellen. Ook Diana's HobbyPatch doet weer mee! Naast een mooie verzameling quilts, kan het publiek ook de logcabin blok uitproberen. Inschrijven moet niet, kom gewoon langs op zaterdag of zondag. De tentoonstelling is te zien in het Ontmoetingscentrum - Zemstsesteenweg 15, Hofstade.

verdwijnende negenpatch

17/4/2024

Deze kan met 9 verschillende stofjes maar ook eenvoudiger. Kan met restjes en heel gevarieerd maar zowiezo aan elkaar gestikt wordt anders lukt het niet. Ik gebruik een snel techniek door repels aan elkaar te stikken daarna de vierkanten snijden met een rolmes. Ik begeleid je in kleuren kiezen? we tekenen het uit en de grote van de vierkanten en het afgewerkt stuk zijn allemaal vrije keuze.

Techniek : restjes verwerken of toch nieuwe stoffen.

19/6/2024

Log cabin is een eenvoudige blok die je op de hand naait of machinaal stikt en door de kleurenkeuze en aaneenschakeling maak je interessante ontwerpen.

cursus techniek: Rasterquick

6/4/2024

Met de hulp van Rasterquick moet je weinig tekenen en werk te altijd mooi recht. Smalle of brede stroken, klein of groot centraal stuk. Het hart opzij of in t midden, dus klassiek of modern hangt af van je stoffenkeuze. Een kussen of een eerste blok voor een groot deken. Zelf een pannenlap kan.

Rommelmarkt

3/4/2024

Op 9 mei zullen wij voor de winkel (indien het weer het toelaat) en in de garage wat einde reeks spullen uitstallen. de standaard uren zijn 9 tot 17 uur. Kom zeker eens langs voor gerief om zelf kaarten te maken, knippen ed. Maar ook patchwork spullen.

vierkant in vierkant

6/3/2024

je start met een motief dat je leuk vind. Teken op de achterkant een vierkant dat je motief mooi centraal toont. Snij het uit en kies een contrasterende stof en snij vierkanten van de zelfde grootte. Die twee leg je rechts op rechts op elkaar en stik op naadbreedte volledig rond deze twee vierkanten, tesamen. Teken een diagonaal kruis op de tweede stof (heel nauwkeurig) en snij op de lijnen tot in de puntjes. strijk de driehoeken open en zie de stof met de motiefjes. Snij nogmaals een vierkant uit een complimentaire stof even groot als je bekomen vierkant en herhaal de stappen zoals hierboven. succes

Applicatie met Vliesofix

6/3/2024

Cursus inclusief het patroon €20.00 restjes stof voor bloemen, bladeren, en vaas. Met een eenvoudig evenwichtig patroon leren we thermocolant of Vliesofix te gebruiken en te schikken. We bespreken de verschillende mogelijkheden om het vast te zetten. Hier geen spiegelbeelden of ingewikkeld patroon. Een volgende les leren we dan met deze zelfde techniek meerdere lagen te schikken. T is een klassieke bloem op een A4 formaat. Hou onze kanalen (facebook-instagram) in t oog voor de foto. Inschrijven in de winkel, vie email of sms.

Wij doen mee aan de Kunstenaarsroute Zemst juni 2024

7/2/2024

Kunstenaars uit Zemst zullen op zaterdag 29 en zondag 30 juni 2024 hun werken tentoonstellen. Ook Diana's HobbyPatch doet weer mee! Naast een mooie verzameling quilts, kan het publiek ook de logcabin blok uitproberen. Inschrijven moet niet, kom gewoon langs op zaterdag of zondag.

2024 solden actie

4/2/2024

Om ruimte te maken in de winkel doe ik tot 14 februari 2024 een actie op alle effen stoffen. Bij aankoop van minimum 50 cm korting van 20 %. ideaal voor achtergronden, maar ook om accenten te leggen bij een stof met motief. Gedurende dezelfde periode is er korting op de ecokwartjes (50 x 55 cm) 4 betalen aan €2.80 en een vijfde gratis erbij.

de 4de juli

23/7/2023

Vooral in de 17de en 18de eeuw was er een grote emigratie van Europa naar het Nieuwe ontdekte land. Een lange boottocht naar ... en dan van de Westkust landinwaarts. Daar waren geen winkels of markten. Slechts hun meegebrachte bezittingen werden herwerkt en verwerkt, met de beperkte handwerk kunde van de pioniersvrouwen. Letterlijk "patchwork : herstelwerk" en de naam is gebleven. Op 4 juli 1776 "the spirit of '76" verklaarden de eerste 13 staten zich onafhankelijk... pas daarna kwam het gedrukte woord en werden er meer en meer patronen beschreven en uitgewisseld. De katoen industrie ontstond in de zuiderse staten en Quilten werd de bezigheid van de huisvrouwen en ja ook van de slaven. Deze handwerk techniek kende in Europa niet veel bekendheid tot eind vorige eeuw toen er vanuit de VSA een heropleving plaatsvond. Dus dank aan de ontwikkeling van onze passie in de "Nieuwe Wereld". Zij vieren vandaag hun onafhankelijkheidsdag.

Klaprozen quilt

22/6/2023

Met een bargello als achtergrond en geappliqueerde klaprozen wordt deze muurquilt gemaakt. De grootte kan aangepast worden alsook het aantal bloemen. Nog enkele pakketten beschikbaar. Cursus op vrijdag voormiddag van 10 tot 12.30 op de laatste vrijdag van de maand. Inschrijven verplicht.

Blokken

28/4/2023

Quilt is het eindproduct: nadat wij lapjes hebben genaaid en/of gestikt, wordt het hele gebeuren gedubbeld en doorpit en gequilt. Maar hoe begin je eraan? Sedert het einde van de 19de eeuw worden tekeningen gepubliceerd van vierkanten en dat noemen wij een blok. Deze blokken hebben soms zelfs meerdere namen omdat de oorsprong van patchwork ontstond voordat er een geschreven geschiedenis over bijgehouden werd.... Je kan een quilt maken met telkens dezelfde blok, door deze te herhalen tot je de gewenste maat van quilt hebt, maar je kan ook meerdere blokken aan elkaar zetten en een verhaal maken. Zo heb ik zelf een verhaal "de Bruidsquilt" gemaakt, maar je kan er ook eentje maken over je eigen leven. Ik wil je daarin wel begeleiden. Interesse? Laat maar weten.

Spiegels of vereenvoudigd "stack and whack"

23/4/2023

Sterren maken met hetzelfde stofje 6 of zelfs 8x herhaald, dit geeft een heel speciaal effect. Heel rijkelijk. Hiervoor heb je een stof nodig met een grote print of duidelijke tekening. Dan moet deze stof precies gesneden worden en daarna heel precies genaaid. De waaier van de tekening die dan onthult wordt is zoals een bloem die opengaat. Interesse? Neem dan contact op en wij plannen er een werkshop rond, want er zijn heel wat details om op te letten. Uit de stof die gekozen wordt moet 6 of 8 keer de verkozen tekening gesneden kunnen worden. Genoeg contrast en een scherp mes is zeker een vereiste. Je kan gebruik maken van een snijlat waarop de graden aangeduid staan, zowel metrisch als duimen (inches). Koudwatervrees? Geen nood, wij helpen je wel :-)

Themales op zaterdag: Bargello Quilt

10/3/2023

De naam Bargello quilt komt van het Palazzo del Bargello in Firenze, Italië,waar zich een serie stoelen bevindt die een "vlammensteek"(Florentine Flamestitch) patroon hebben. Oorspronkelijk werd de Bargello techniek toegepast in borduurwerk, maar er zijn nu ook Bargello quilts. Het patroon van het borduurwerk wordt bekomen door verschillende stroken stof van eenzelfde hoogte maar met verschillende breedtes aan elkaar te naaien. De stof wordt in lange stroken gesneden en aan elkaar genaaid in opeenvolgende kleuren. Daarna worden de stroken in verschillende breedtes gesneden en aan elkaar genaaid waarbij een golfeffect nagestreefd wordt. Zou jij ook graag een Bargello quilt maken? Neem dan zeker contact op!